Stort IT-företag missade bakgrundskontroll och kan inte längre noteras på börsen

Stort IT-företag missade bakgrundskontroll och kan inte längre noteras på börsen

Efter att dansk finanspress gjort bakgrundskontroll på IT-företaget Meews VD har det avslöjats att den påstådda master of science-examen från Aston University (ligger tydligen i Birmingham) var påhittad och i spåren av det ger styrelsen honom sparken.

Meews styrelse uttrycker att orsaken till den stoppade noteringsprocessen är VD:ns “missbruk av titlar”. Det indikerar att det kan vara fler titlar som är påhittade. När vi letar lite på hans namn hittar vi lite intervjuer mm och där står det att han varit professionell fotbollsspelare, att han varit chef för en pizzeria med ansvar för att anställa och avskeda folk vid en ålder av 14 år (!). Han påstod också att han var en serie-entreprenör, självlärd expert på digitalisering, neurovetenskapsman, keynote speaker på TED, musiker, författare och fotbollsspelare på elitnivå.

Detta är ett typiskt fall på slarv med bakgrundskontroll. När företagen hittat vad de tror är en drömkandidat så vill de absolut inte ha någon information som stör rekryteringen. Då blundar man för allt.

About Author

Related posts

Argus avslöjar kriminell jurist

Vid en bakgrundskontroll för en svensk advokatfirma hittade Argus ett kriminellt förflutet hos en kandidat till tjänsten som biträdande jurist. Kontrollen visade att mannen dömts ett flertal gånger för bedrägeri i ett annat EU-land. Något som han förtigit i CV och personligt brev. Fängelsetiden hade han i sitt CV...

Läs mer

Falska utbildningar

Ett allt vanligare problem vid anställningar är falska utbildningar. En ny aktör är International Business Management Institute, IBMI, där du kan köpa en en kort online-kurs på 1-3 timmar och sedan få ett imponerande kursintyg. Det krävs inte ens att du går online för att se kursen. Anmälan och...

Läs mer

Leave a Reply