Stort IT-företag missade bakgrundskontroll och kan inte längre noteras på börsen

Stort IT-företag missade bakgrundskontroll och kan inte längre noteras på börsen

Efter att dansk finanspress gjort bakgrundskontroll på IT-företaget Meews VD har det avslöjats att den påstådda master of science-examen från Aston University (ligger tydligen i Birmingham) var påhittad och i spåren av det ger styrelsen honom sparken.

Meews styrelse uttrycker att orsaken till den stoppade noteringsprocessen är VD:ns “missbruk av titlar”. Det indikerar att det kan vara fler titlar som är påhittade. När vi letar lite på hans namn hittar vi lite intervjuer mm och där står det att han varit professionell fotbollsspelare, att han varit chef för en pizzeria med ansvar för att anställa och avskeda folk vid en ålder av 14 år (!). Han påstod också att han var en serie-entreprenör, självlärd expert på digitalisering, neurovetenskapsman, keynote speaker på TED, musiker, författare och fotbollsspelare på elitnivå.

Detta är ett typiskt fall på slarv med bakgrundskontroll. När företagen hittat vad de tror är en drömkandidat så vill de absolut inte ha någon information som stör rekryteringen. Då blundar man för allt.

About Author

Related posts

Nu måste också verkstäder göra bakgrundskontroll

En ny EU-lag innebär att bilverkstäder måste bli certifierade för att hantera säkerhetsrelaterade reparationer. Kraven ställs både på verkstaden och på bilreparatören personligen som inte får ha några registrerade brott i polisens belastningsregister. Dessutom krävs dokumenterad yrkesutbildning eller minst två års relevant yrkeserfarenhet. Certifieringen måste förnyas vart femte år.

Läs mer

När chefen inte bryr sig

En bra bakgrundskontroll hjälper inte om den beslutande chefen struntar i resultatet. Självklart … Men definitivt ovanligt när det handlar om att anställa Säkerhetsdirektör för en av Sveriges största arbetsgivare, Region Stockholm med 46 000 anställda. Ett uppdrag som är säkerhetsklassat och en viktig del i Sveriges civilförsvar. Regionens...

Läs mer

Utbildningsministern bekräftar att utdrag ur belastningsregister inte räcker

Utbildningsministern bekräftar att belastningsregisterutdrag inte räcker. Lotta Edholm berättar att när lagstiftningen trädde i kraft var det för stoppa sexualbrottslingar från arbete i skolan. Därför säger belastningsregistret ingenting om narkotikabrott, misshandel, kopplingar till våldsbejakande extremism och brottslighet kopplad till hedersproblematik. Nu vill Lotta Edholm lägga till dessa brott på...

Läs mer

Leave a Reply