Missad bakgrundskontroll i Robinson

TV4 missade att göra bakgrundskontroll på en av årets Robinson-deltagare. Mannen tvingades lämna programmet efter att ha dömts till 8 månaders fängelse då han gripits av polisen med 1,5 kilo knark i ryggsäcken.

Officiellt lämnade mannen av “personliga skäl”, men den verkliga orsaken kom snabbt ut.

– I det här fallet fick vi inte veta att /mannen/ var misstänkt för ett brott. Han berättade det heller inte för oss och han valde själv att lämna inspelningen, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Det slarvas överallt med bakgrundskontroller. Oftast av mänskliga skäl. När han hittat en bra kandidat, oavsett om det är till ett jobb eller som Robinson-deltagare, så vill man bara komma vidare och allt som kan störa förträngs.

Bilden är en symbolbild och visar inte mannen i fråga

About Author

Related posts

Nu måste också verkstäder göra bakgrundskontroll

En ny EU-lag innebär att bilverkstäder måste bli certifierade för att hantera säkerhetsrelaterade reparationer. Kraven ställs både på verkstaden och på bilreparatören personligen som inte får ha några registrerade brott i polisens belastningsregister. Dessutom krävs dokumenterad yrkesutbildning eller minst två års relevant yrkeserfarenhet. Certifieringen måste förnyas vart femte år.

Läs mer

När chefen inte bryr sig

En bra bakgrundskontroll hjälper inte om den beslutande chefen struntar i resultatet. Självklart … Men definitivt ovanligt när det handlar om att anställa Säkerhetsdirektör för en av Sveriges största arbetsgivare, Region Stockholm med 46 000 anställda. Ett uppdrag som är säkerhetsklassat och en viktig del i Sveriges civilförsvar. Regionens...

Läs mer

Utbildningsministern bekräftar att utdrag ur belastningsregister inte räcker

Utbildningsministern bekräftar att belastningsregisterutdrag inte räcker. Lotta Edholm berättar att när lagstiftningen trädde i kraft var det för stoppa sexualbrottslingar från arbete i skolan. Därför säger belastningsregistret ingenting om narkotikabrott, misshandel, kopplingar till våldsbejakande extremism och brottslighet kopplad till hedersproblematik. Nu vill Lotta Edholm lägga till dessa brott på...

Läs mer

Leave a Reply