Missad bakgrundskontroll i Robinson

TV4 missade att göra bakgrundskontroll på en av årets Robinson-deltagare. Mannen tvingades lämna programmet efter att ha dömts till 8 månaders fängelse då han gripits av polisen med 1,5 kilo knark i ryggsäcken.

Officiellt lämnade mannen av ”personliga skäl”, men den verkliga orsaken kom snabbt ut.

– I det här fallet fick vi inte veta att /mannen/ var misstänkt för ett brott. Han berättade det heller inte för oss och han valde själv att lämna inspelningen, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Det slarvas överallt med bakgrundskontroller. Oftast av mänskliga skäl. När han hittat en bra kandidat, oavsett om det är till ett jobb eller som Robinson-deltagare, så vill man bara komma vidare och allt som kan störa förträngs.

Bilden är en symbolbild och visar inte mannen i fråga

About Author

Related posts

Falska utbildningar

Ett allt vanligare problem vid anställningar är falska utbildningar. En ny aktör är International Business Management Institute, IBMI, där du kan köpa en en kort online-kurs på 1-3 timmar och sedan få ett imponerande kursintyg. Det krävs inte ens att du går online för att se kursen. Anmälan och...

Läs mer

Lita inte på körkort vid ID-kontoll

Det svenska körkortet borde inte klassas som en säker id-handling. Det anser experter inom området. NFC, Nationellt forensiskt centrum (tidigare Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL) menar att körkortet saknar viktiga detaljer som gör det säkert. Därföre rekommenderar Argus att arbetsgivare inte kontrollerar arbetssökandes identitet genom körkort. Endast svenskt pass eller...

Läs mer

Utbildning i bakgrundskontroll

2023-02-13 Argus Analytics erbjuder kostnadsfri introduktionsutbildning i hur man gör bakgrundskontroll vid anställning och för hyresgäst/bostadsrättsmedlem tiddag den 14 mars i Stockholm. Det är en halvdagskurs där du kan välja mellan att delta på förmiddagen eller eftermiddagen. Anmälan sker med epost till info@argusanalytics.se.

Läs mer

Leave a Reply