HR-chef på ABB har enkel lösning på falska CV

Ett personligt brev och ett CV är reklam för en person som vill sälja in sig själv för en anställning. Självklart framhävs det positiva medan det negativa tonas ned. Men många går längre än och ljuger om erfarenheter och utbildningar. Därför är det viktigt att alltid göra en bakgrundskontroll.

– Vi hittar något som inte stämmer i varannan ansökan, avslöjar Folke Straube på Argus Analytics som är specialiserade på bakgrundskontroller.

Argus rekommenderar att man tidigt i rekryteringsprocessen, till och med redan i annonsen, anger att en bakgrundskontroll kommer att ske. Skriv t ex ”Vi samarbetar med Argus Analytics som gör bakgrundskontroller på alla kandidater”. Det rensar automatiskt bort många lögner och överdrifter.

– I slutet av första intervjun meddelar jag alltid kandidaterna att vi kommer att göra en kontroll, berättar en HR-chef på ABB. Sedan säger jag att är det något du vill ändra i din ansökan så är nu rätt tillfälle. Nästan alla kandidater kommer tillbaka med justerat personligt brev och CV. Några stycken försvinner bara och hör aldrig mer av sig.

About Author

Related posts

Kostnadsfri vitbok om bakgrundskontroll vid rekrytering

Argus har sammanställt en komplett guide till bakgrundskontroll vid anställning. Den ger dig tips om vad du bör kontrollera och varför. Självklart är den kostnadsfri. Vår vitbok bygger på våra analytikers erfarenhet och våra kunders önskemål om information inför en rekrytering. Och den bygger inte minst på alla de...

Read More

Leave a Reply