Bostadsrättsföreningar kapas

Kronofogden har just nu flera ärenden på sitt bord som handlar om kapade och misskötta bostadsrättsföreningar. Det mest kända är Brf Ida som är Malmös största bostadsrättsförening med över 700 lägenheter. Föreningarna gör misstaget att inte kontrollera bakgrunden på de personer som väljs in i styrelsen. Kriminella styrelsemedlemmar kan då belåna föreningen och tömma föreningens kassa helt. Det är också vanligt att man gynnar sina egna företag vid renoveringar och reparationer.

Christopher Berg på Kronofogdens enhet för specialindrivning, säger till Sydsvenskan att de “ser en tendens” där fler oseriösa aktörer tar sig in i föreningar och ser till att hamna i styrande positioner. Det får i sin tur förödande konsekvenser för medlemmarnas privatekonomi.

Det finns nu flera fall där Kronofogden vill tvångsförsälja en fastighet på exekutiv auktion. Det innebär att bostadsrätterna omvandlas sedan till hyresrätter. Kronofogden varnar för kapning av bostadsrättsföreningar, och efterlyser lagstiftning som kan motverka fenomenet.

Läs mer

About Author

Related posts

Kostnadsfri vitbok om bakgrundskontroll vid rekrytering

Argus har sammanställt en komplett guide till bakgrundskontroll vid anställning. Den ger dig tips om vad du bör kontrollera och varför. Självklart är den kostnadsfri. Vår vitbok bygger på våra analytikers erfarenhet och våra kunders önskemål om information inför en rekrytering. Och den bygger inte minst på alla de...

Read More

Vanligaste lögnerna vid anställningsintervjuer och CV under 2023

Argus Analytics kan summera ett spännande år. Och ett negativt år för rekryterare! Det blir allt vanligare med överdrifter, osanningar och lögner i personliga brev, CV och vid intervjuer. Argus hittade fel vid nästan hälften av alla bakgrundskontroller: Fyra av tio! Vanligaste osanningarna: Några exempel från 2023: ”Jag kände...

Read More

Leave a Reply